Sienna is nu 20 weken en haar ontdekkingslesjes op donderdag zitten er op… Dit was niet alleen een ontdekkingsreis voor Sienna, maar ook voor mij!

Sienna voelde zich al vrij snel goed tussen alle materialen die werden klaar gezet (ze had al reeds mooie ervaringen opgedaan bij de fokker, dus bang was ze niet). Met volle enthousiasme ontdekten we steeds samen het parcours. Dit was elke week iets nieuw, uitdagend en gevarieerd. Patty gaf ons vele tips om dit te begeleiden en te leren kijken naar de signalen van de hond.

Voor Sienna was het belangrijk om het parcours bewuster te beleven en in rust te ontdekken. Een hele uitdaging voor haar en voor mij 😆. Maar steeds zo mooi om te zien als ze de focus had gevonden en het bewust beleefde. Wat ben je dan fier (en Patty ook 😉, die zie je elke keer mee genieten)!
Ik heb ook bewuster leren kijken zodat ik het tempo van Sienna kon volgen.

Zo heeft ze enorme mooie ervaringen op gedaan tijdens het vrij spelmoment met andere pups. Het eerste momentje was confronterend… mijn lieve pup die in een hoekje weg kroop 😧. Terwijl ik net helemaal iets anders verwacht had. Maar ooh wat is ze hier in kunnen groeien! Bij elk gedrag kreeg ik steeds van Patty uitleg. Sienna genoot elke keer meer van de spelmomentjes 🥰 en zowel ik als zij leerden hoe we ‘juist’ konden spelen.
Kijken, kijken, kijken,… wat een belangrijke! Om net die mooie momentjes niet te missen, om de noden van je hond en andere te zien, je hond te leren verstaan, begrijpen wat ze wil zeggen, gewenst gedrag te belonen,…

Er waren ook altijd de extra rust en chat momentjes. Rust voor de hond en chat voor de mensen 😉😋.
Tips voor thuis, gedrag van de hond, hersenwerk voor de hond, rust, band opbouwen, spelen met je hond, benchtraining, alleen laten, bijtrem, baknijt, oefenen op beheersing en geduld, training, begrenzing, ervaringen en tips delen,…

Het was een zeer fijne ervaring! En Sienna heeft er al wat speelkameraadjes aan over gehouden 💙Oscar & ❤Lola.

Dank je Patty voor deze mooie ervaringen!!!