Een detectiehond is een hond die een bepaalde geurbron in een ruimte opspoort en door middel van een verwijzing de verstopplaats aangegeven. Laat je verbazen over het reukvermogen van je hond.
Gratis proefles op afspraak.

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur op te sporen en deze te verwijzen (= de hond zal door middel van een specifieke lichaamstaal duidelijk maken aan de begeleider dat hij de op te zoeken geur gevonden heeft).

Detectiewerk is dus een vorm van zoekwerk!

In de professionele wereld zie je het weleens op een vlieghaven waar een hond langs koffers of mensen loopt en op deze manier naar drugs of explosieven zoekt.

De laatste jaren wordt detectie steeds populairder als hondensport.
Detectie zorgt voor een geestelijke uitdaging en vraagt de nodige mentale energie van jouw hond. Detectie geeft de hond meer zelfvertrouwen en vraagt om een samenwerking met de begeleider. Samenwerken met je hond leidt dan weer tot een sterkere band met je hond.

Motivatie, zoeken, lichaamstaal lezen, geurherkenning en verwijzen vormen de belangrijkste speerpunten bij detectie.
Naast het “aanleren van een geur” is het belangrijk dat de hond een duidelijke “verwijzing” heeft wanneer hij de geur gevonden heeft.

Bij detectie werken wij uitsluitend met positieve bekrachtiging, door middel van voerbeloning en in later stadium naar spelbeloning.

Onze beer Pascha op locatie:

Heb je interesse? Lees even de Algemene voorwaarden door.