Uw coach Patty,
laat ik mezelf even voorstellen:

Al van kindsbeen ben ik met honden bezig. Mijn allereerste Duitse herder Blacky (†) kreeg ik als jonge tiener.

De hobby (les volgen in de hondenschool) groeide uit tot een ware passie. Sindsdien heb ik altijd viervoeters in huis gehad.

In 1984 stapte ik als ” instructeur-in-opleiding” de grote hondenwereld binnen, maakte vele opvoedings-, trainings- en instructiefouten, maar behaalde enige tijd later mijn “brevet instructeur”.

Hoe het allemaal begon . . .

In 2005 kwam onze eerste hond Enzo (†) in ons gezin.
Een wolfsgrauwe Duitse herder. Best een pittige, karaktervolle viervoeter. Bijna 2 jaar later kwam Fosco (†) erbij, ook een wolfsgrauwe Duitse herder, een compleet ander karaktertype.

Vele jaren later is er nog een derde viervoeter bijgekomen, nog een wolfsgrauwe Duitse herder Jarko.

Naast het lesgeven, trainde ik hen bij de klassieke hondenscholen, waar ik altijd wel “iets” heb opgestoken.

De opvoeding en sporttraining van elk van hen (o.a. gehoorzaamheid, speuren, zoekhonden, rescue-vlakte en waterwerk) was een avontuur op zich, met veel ups en downs, deels aan mezelf te wijten, maar grotendeels door me te laten meeslepen in de gedachtengang van anderen.

Met alle respect naar de vrijwillige hondenschoolinstructeurs is het een behoorlijke klus om persoonlijke aandacht en bijsturing te geven aan alle geleiders tijdens interactieve groepstrainingen. Ondanks mijn begrip hiervoor, kon ik nergens mijn persoonlijke aanpak die, bij de “unieke” viervoeter paste, trainen zonder tegenkantingen.

Door het aanslepende onbegrip op Jarko’s gedrag en mijn visie hierop binnen de klassieke hondenscholen heb ik een alternatieve hondensport gezocht (reddingswerk/zoekhonden/detectie).

Toen besloot ik ook anderen te helpen hun eigen hond te observeren/lezen, begeleiden bij het ontdekken van de gepaste leermethode, hen hierin te ondersteunen en optimaliseren van de aanpak.

Mede door het enthousiasme en de tevredenheid van deze hondengeleiders wil ik via “Hondenknop” nu iedereen met mijn praktijkkennis coachen naar de leuke gezinshond en/of sportvriend die u voor ogen heeft.

Heb je interesse? Lees even de Algemene voorwaarden door.